Voegwerken

Goede voegen in gemetselde muren zijn van groot belang en verzorgen technische en esthetische functies. Ze verfraaien niet alleen uw gevel, ze laten bovendien uw huis ademen en transporteren het regenwater naar beneden. Zolang het voegwerk intact is hoeft u zich geen zorgen te maken.

Voeg- en metselwerk wordt in de loop der jaren aangetast door zon, regen en schommelingen in temperatuur . Zo lost zure regen het bindmiddel in de mortel op, waardoor de voeg zacht en poreus wordt. Het gevolg is een gevel die vocht doorlaat. De gevel verandert in een voedingsbodem voor algen en mossen. Bewoners worden geconfronteerd met vochtproblemen. De inwerking van vocht leidt bij bevriezing tot scheurvorming. Metalen delen, zoals wapening en muurankers gaan roesten en zetten uit, waardoor beton en bakstenen muren van binnen uit scheuren. In het ergste geval loopt zelfs de constructie gevaar.

Voegwerk herstellen

Voegwerk herstellen is dus zeker nodig als beschadiging is opgetreden, of als het voegwerk los gaat zitten, uitgesleten of ‘’verzand’’ is. Wij herstellen het professioneel en snel, zodat u weer vele jaren een mooie en beschermende gevel heeft.

Voegwerk vervangen

Het vervangen van voegwerk begint met het uithakken of uitslijpen van het bestaande voegwerk. Dit is een zorgvuldig karwei. De voeg moet voldoende diep uitgehakt worden, in elk geval tot de onaangetaste metselspecie. Voor elke steensoort maken wij een bijpassende voegmortel, rekening houdend met onder meer de structuur, hardheid en de kleurstelling.